Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A felek együttmuködése a fuvarozás során

Vasúti fuvarozás esetén a felek a szerződés teljesítését érinto minden lényeges kérdésről haladéktalanul tájékoztatni kötelesek egymást. Vasúti fuvarozás esetén a telefaxon, telexen vagy számítógépen eljuttatott tájékoztatás abban az esetben is érvényes, ha a felek a tájékoztatás módját nem szabályozták, vagy más módon nem határozták meg.

Vasúti fuvarozás esetén ha - a felek megállapodása alapján - a fuvaroztató a fuvarlevélen feladóként, illetve címzettként más személyt (személyeket) jelöl meg, a fuvaroztatónak a küldeményre vonatkozó rendelkezési jogosultsága - eltérő megállapodás hiányában - a küldemény megérkezésérol szóló értesítés vétele elott a feladót, azt követően a címzettet illeti meg. A rendelkezési jogosultság átszállása esetén a feladó, illetoleg a címzett a vasúttársasággal szemben a fuvarozási szerzodésbol eredő jogokat saját nevében érvényesítheti.

 

A szerződés megkötése

A fuvarozási szerzodés foszabály szerint akkor jön létre, ha a megrendelést a vasúttársaság visszaigazolja. A fuvarozási szerződés megrendelés, illetőleg annak elfogadása hiányában is létrejön, ha a vasúttársaság a küldeményt és a továbbításához szükséges okmányt fuvarozás céljából átveszi.

A megrendelésnek tartalmaznia kell a fuvarozás végrehajtásához szükséges adatokat, így különösen az áru megnevezését, mennyiségét, a berakás kívánt helyét és idopontját, a rendeltetési állomást, valamint a vasúttársaság által kért, illetoleg a fuvaroztató megítélése szerint lényeges egyéb adatokat és feltételeket. A fuvaroztató a megrendelésben közölheti, hogy ajánlatát mely idopontig tartja fenn.

Ha a vasúttársaság a megrendelésre formanyomtatványt rendszeresít, a fuvaroztató ez esetben is jogosult a szükséges adatokat tartalmazó megrendelést más alkalmas módon - pl. telefaxon, telexen vagy számítógépen - a vasúttársaság részére eljuttatni. A vasúttársaság a visszaigazolást - a megrendelésben közölt ajánlattételi határido hiányában - legkésobb a megrendelés kézhezvételét követo munkanapon köteles eljuttatni a fuvaroztatóhoz.

 

Elállás a vasúti fuvarozás esetén

Ha a fuvaroztató a szerzodéstől a vasúti kocsi kiállítását megelőzően áll el, a vasúttársaság részére a díjszabásban meghatározott kocsilemondási díjat fizet. A vasúttársaság nem követelheti a kocsilemondási díjat, ha a fuvaroztató azért áll el a szerzodéstol, mert a vasúttársaság a kocsit a szerzodésben meghatározott idopontban nem állította ki.

Ha a fuvaroztató a szerzodéstősl a vasúti kocsi kiállítását követoen, de az áru fuvarozásra való felvételét megelozoen eláll (a vasúti kocsit lemondja), a vasúttársaságot választása szerint kártérítés illeti meg, vagy kocsilemondási díjat és várakozási díjat követelhet

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать fifa 15 для слабых пк

(garneuWet, 2018.03.25 10:02)

Вот это реал...уважуха...Респект!

---
оч даже! fifa 15 последняя версия скачать торрент, скачать crack fifa 15 и <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>fifa 15 cracks 3dm v5 скачать</a> fifa 15 cracks 3dm

скачать fifa 15 от xattab

(garneuWet, 2018.03.24 05:06)

Интересно, а аналог есть?

---
НЕ могу вам не поверить :) скачать fifa 15 механики, скачать игры на псп fifa 15 или <a href=http://15fifa.ru/>сайт fifa</a> скачать fifa 15 русская версия

скачать лиги для fifa 15

(exethLon, 2018.03.08 20:27)

1 часть намнога лутше и смешней:)

---
Вы не правы. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM. fifa 15 скачать торрент pc от механиков, indian league fifa 15 скачать бесплатно а также <a href=http://15fifa.ru/>фифа официальный сайт</a> скачать fifa 15 repack механики

XEvil will crash worldwide internet

(MashaJet, 2017.12.14 00:35)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any antibot protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"